تاریخچه ترموود و معرفی چوب نما ترموود

برای شناخت تاریخچه ترموود و معرفی چوب نما ترموود ابتدا باید بدانید چوب نما اولین بار در قرن 16 رایج گردید. در نواحی که چوب در دسترس‌ بود، از آجر مرسوم‌تر شد. چارچوب‌بندی با استفاده از چوب نرم، ساختمان‌هایی با نمای چوبی از جنبه سرعت و اقتصاد ساخت غیر قابل رقیب بودند.

زمان کوتاه و ماهیت غیر دقیق روکوبی کردن سرانجام در اواخر قرن 18 جای خود را به تخته‌های چوب نرم اره شده داد. این چوب‌ها در ابتدا از بالتیک و بعدها از آمریکای شمالی وارد می‌شد. تولید چوب صنعتی شده در ترکیب با تکنولوژی‌هایی مانند میخ‌های سیمی، تولید چارچوب چوبی را با روکوبی کردن کامل کرده تا گزینه اصلی ساختمان سازی باشد.

مشکل است بتوان گفت که چگونه نمای چوب راه خود را هموار نمود، اما عوامل زیادی دخیل بودند. چوب به‌عنوان طبیعی‌ترین ماده ساختمانی است. بدون شک ما در حول‌وحوش اوج محبوبیت نمای چوب مدرن واقع هستیم. حتی انبوه‌سازان نیز از چوب در پالت‌ها یا مدل‌ها جهت برآورده ساختن نیازهای مشتریان آگاه و حساس نسبت به مسائل محیط زیستی استفاده کردند.

چوب نمای ترمووود

در سال‌های اخیر پس از مطرح شدن دوباره اهمیت فضای عمومی و ارزش زندگی شهری، نما اهمیت دوباره‌ای گرفت. چوب نما مرحله نهایی و بخش خارجی یک سازه و یا ساختمان است که از جنس ترمووود است. تعداد بسیار زیاد و متفاوتی از انواع نمای چوب ترموودی در دسترس است.

این نوع از چوب‌های ترموود شامل پنل‌های Engineered wood و Clapboard siding با سبک سنتی هستند. نما به عنوان پوسته و یا پوشش یک ساختمان محسوب می‌شود. در واقع نمای یک سازه و یا ساختمان به‌عنوان لایه محافظتی از عوامل مختلف از قبیل نفوذ آب و عایق حرارتی و صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمای چوب از لحاظ زیبایی نیز نقش بسیار برجسته‌ای را ایفا می‌کند. به نحوی که برای بیننده بسیار جذاب و دیدنی است. متریال‌های به‌کاررفته در نما معمولاً بر روی یک ممبران (Membrane) از قبیل House wrap و یا لایه‌های قیر قرار می‌گیرند.

<yoastmark class=

چوب نما ترموود چه مزایایی دارد؟

خرید چوب ترموود به خاطر زیبایی، برای استفاده در بخش خارجی ساختمان مورد استقبال طراحان قرار گرفته است. ولی زیبایی تنها مزیت نمای چوبی نیست. بلکه کار با آن نیز بسیار راحت است. با استفاده از آن در خانه می‌توانید از مزایای بسیاری بهره‌مند شوید. چوب نما ماده‌ای است که به عنوان یک نمای تزیینی و کاربردی روی بخش خارجی ساختمان نصب می‌شود.

در واقع این ماده، مثل تمام انواع پوشش‌های سطوح موسوم به نمای ساختمان است. با این تفاوت که از جنس چوب است. نمای چوب معمولاً به صورت تخته‌های بلند و باریک تهیه و معامله می‌شوند. این تخته‌ها به یک ترتیب خاص کنار هم قرار می‌گیرند تا لبه‌های آن‌ها یکدیگر را بپوشانند. این چوب‌ها را به شکل پانل نیز می‌توان تهیه کرد.

بسته به طرحی که می‌خواهید، می‌توان آن‌ها را به صورت افقی، عمودی یا مورب نصب کرد. حالت افقی اغلب محبوبیت بیشتری دارد. چوب نما در پایان عمر مفیدش به خوبی قابل بازیافت است. اگر نمای ترموود را با سایر انواع عایق‌ها ترکیب کنید، کارآمدی انرژی در خانه‌تان بیشتر می‌شود.

چوب به خوبی می‌تواند صدا را به خود جذب کند. برای همین با استفاده از آن در نمای داخلی خانه، صداهای بیرون داخل خانه ضعیف‌تر می‌شوند. ترمووود نما نسبتاً ماده‌ای سبک وزن است که می‌توان خیلی سریع و آسان آن را نصب کرد. در عین وزن کم، استحکام بالایی دارد. اغلب این چوب‌ها را قبل از نصب پرداخت و فراوری می‌کنند. یا از چوب‌هایی برای ساخت آن استفاده می‌کنند که به طور طبیعی استحکام بالایی داشته باشند.

چوب ترموود برای نما

یکی از نماهای نسبتاً رایج برای ساختمان‌ها، نمای ترموود است. استفاده از چوب در ساختمان از گذشته تا به حال رایج بوده و امروزه با ظهور چوب‌های فرآوری شده (ترموود)، مقاومت بالایی در برابر ضربه و پدیده‌های طبیعی دارند. از ترموود در نمای ساختمان‌های مختلف از جمله ساختمان‌های مرتفع و برج‌ها استفاده می‌شود.

چوب ترموود برای نما
چوب ترموود برای نما
  1. مقاومت ترموود از نظر فیزیکی، تقریباً معادل و مساوی و در برخی مواقع بیشتر از سایر مصالح مشابه است و ماده‌ای است سبک که به آسانی شکل می‌پذیرد و اتصال آن به وسیله فاق و زبانه بسیار آسان است.
  2. چوب ترموود به خاطر ساختمان متخلخلی که دارد، پیچ و میخ به آسانی در آن فرو می‌رود.
  3. با وجود سبک بودن چوب ترموود، مقاومت بسیار زیادی دارد.
  4. قابلیت هدایت حرارت و نیروی الکتریسیته در چوب بسیار ضعیف و در واقع ناچیز است.
  5. چوب ترموود از نظر خاصیت اکوستیک در درجه‌ بسیار بالایی قرار دارد. از آنجا که قابلیت هدایت صوت را ندارد، در معماری جای شایسته‌ای یافته. در اکثر ساختمان‌های بزرگ، استودیوهای رادیو و تلویزیون، تالارهای سخنرانی، آمفی تئاتر‌ها، سالن‌های سینما و منازل مسکونی از این چوب به عنوان صداگیر استفاده می‌کنند.
  6. نه یخ می‌زند، نه اکسید می‌شود و نه مانند بقیه‌ی مصالح در سرما و گرمای زیاد آسیب می‌بیند.
  7. میزان تحمل چوب فرآوری شده در برابر ضربه خوب است.به همین جهت برای کف سازی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نصب چوب ترموود برای نما باید افقی باشد یا عمودی؟

از سؤال‌هایی که شاید برای مصرف‌کنندگان پیش آید قیمت چوب ترموود است. همچنین، آیا می‌توان چوب‌ها را در جهات مختلف به طور عمودی و یا افقی بر روی نمای ساختمان نصب نمود؟ انتخاب جهت چوب‌ها (عمودی یا افقی) تنها از جنبه زیبایی دارای اهمیت بالایی نیست. بلکه تأثیراتی بر نگهداری و هزینه‌ها نیز دارا است.

نصب چوب به صورت عمودی هم از لحاظ نگهداری و هم از لحاظ تمیز نمودن ساده‌تر است. از طرفی نصب چوب به صورت افقی کمی زمان‌برتر از نصب آن به صورت عمودی خواهد بود. تمیز نمودن نمای چوبی که به صورت افقی نصب شده است کمی سخت‌تر از حالت عمودی است.

نصب چوب ترموود برای نما
نصب چوب ترموود برای نما

آیا آب به چوب ترموود نفوذ می‌کند؟

زمانی که چوب به صورت افقی نصب شود به دلیل جمع شدن و باقی ماندن آب بین چوب‌ها امکان سرریزشدن و چکه‌کردن آب وجود دارد. همین باقی‌ماندن آب منجر به پوسیدگی و ایجاد کپک می‌شود. بنابراین به منظور جلوگیری از جمع‌شدن آب بین چوب‌های افقی نما پارس آرای کوهستان از چوب‌های کام و زبانه استفاده می‌نماید. زبانه‌های این پروفیل‌ها دارای شیب ملایمی است که آب را به بیرون هدایت می‌کند و از باقی ماندن آب میان پروفیل‌ها جلوگیری می‌نماید.

1. مسائل زیست محیط درمورد نصب چوب ترموود

شاید برای شما این سؤال به وجود آید که چگونه مطمئن شویم محصولی که به دست ما رسیده از قوانین حفاظت محیط زیست پیروی کرده؟ به همین دلیل گواهی‌های سازمان منابع طبیعی از قبیل FSC و PEFC به وجود آمده‌اند که پایداری چوب را ضمانت می‌کنند. این سازمان‌ها جهت ارتقا مدیریت جنگل‌های سرتاسر جهان تخصیص داده شده‌اند و متعهد در این امر هستند. یکی از وظایف با اهمیت این سازمان‌ها ضمانت اجرایی کاشت نهال در ازای قطع درختانی که برای کاربرد در صنعت چوب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2. نمای چوبی ترموود؛ دوستدار محیط زیست

پرورش درختان موجب کاهش CO2 از جو زمین می‌شود. استفاده از چوب در صنایع مختلف به ویژه در نما منجر به توسعه و مدیریت جنگل‌ها و درنهایت جذب گاز CO2 که گاز گرم‌کننده زمین است خواهد شد. بنابراین می‌توان به جرئت بیان کرد که استفاده از چوب نه‌تنها برای  کاربرد در نما بسیار مناسب است، بلکه برای محیط‌زیست و کل زمین نیز بی‌نهایت مفید خواهد بود.

چوب از منابع پایدار تأمین می‌شود؛ بنابراین کربن به‌جامانده از نمای چوب بسیار ناچیز است. همچنین در مراحل تولید چوب نما، سوخت فسیلی بسیار اندکی مورد نیاز است. در نتیجه در مقایسه با متریال‌های دیگر می‌توان گفت چوب دوستدار محیط زیست است.

نمای چوبی ترموود
نمای چوبی ترموود

مشکلات چوب نمای ترموود و راه‌حل‌های حفظ و نگهداری آن

مانند کلیه چوب‌ها، اگر چوب نما در معرض هوازدگی قرار بگیرد، سرانجام می‌پوسد. بنابراین مراقب مشکلات زیر باشید و جهت حفظ و نگهداری آن در بهترین شرایط به‌سرعت وارد عمل شوید. با راه‌حل‌های زیر نمای ساختمانتان را برای سال‌ها در بهترین شکل حفظ نمایید.

  • هوازدگی ناپایدار: در معرض اشعه ماورا بنفش از بعد جنوبی ساختمان/ بناهای مرتفع و تماس با رطوبت می‌تواند منجر به به‌وجودآمدن سطوح ناهموار در نمای چوب گردد.
  • راه حل: نمای چوب را ترمو کنید

به‌طورکلی چوب ترمو شده دارای عمر طولانی‌تری نسبت به چوب معمولی است. درصورتی‌که زیاد در معرض آب و اشعه ماورا بنفش قرار نگیرد، رنگ آن پایداری بیشتری پیدا می‌کند. اگرچه رنگ‌های تیره‌تر ممکن است کدر یا چرک شوند، بنابراین رنگ‌های محافظ در برابر اشعه ماورا بنفش از کدر یا چرک شدن آن جلوگیری می‌نماید. از نمونه‌هایی استفاده کنید که دارای روکش هستند و رنگ شده‌اند.

رنگ‌های ضد آب مخصوص چوب یا روکش‌های مات که مقاومت آنها در برابر اشعه ماورا بنفش بیشتر است. ما یک فرایند مؤثر روکش وکیوم شده را پیشنهاد می‌کنیم. به‌طوری‌که رنگ سطح چوب را به‌صورت یکنواخت پوشانده است، بدون آنکه جای قلم مو مانده باشد. ما توصیه می‌کنیم تا هرگونه فرایند ترمو پیش از نصب نما انجام شود تا از حفاظت حداکثری اطمینان حاصل شود.

چوب نمای ترموود
چوب نمای ترموود

زیرسازی نمای چوبی ترموود

فضای پشت نمای چوب که با زوارها به وجود آمده است، باید زه‌کشی شود و هوا در جریان باشد. با این کار اطمینان حاصل می‌شود که نمای چوب به یک چارچوب چوبی بنا نصب شود. زه‌کشی و تهویه نیز کمک خواهند کرد تا دوام طولانی مدت سازه تضمین شود. همچنین، نمای چوب سریع‌تر خشک شود و رطوبت داخلی پشت و روی نما متعادل شود.

  • تغییرات در سایز و شکل: چوب ماده‌ای طبیعی و زنده است و می‌تواند زمانی که در معرض رطوبت، گرما و نور خورشید قرار گیرد، کوچک شده و جابه‌جا شود.
  • راه حل: نصب نمای چوب را به حرفه‌ای‌ها بسپارید.

از نصاب‌های حرفه‌ای بخواهید تا نمای شما را نصب نمایند. چرا که برای این کار نیاز به اندازه‌گیری‌های خاص و دقیق است تا مبادا چوب جابه‌جا شود. همچنین از پیچ‌های فولادی ضد زنگ استفاده نمایید. بیشتر انقباض و انبساط چوب در راستای رگه‌ها اتفاق نخواهد افتاد؛ بلکه در جهت عمود به آنها است. با توجه به تغییر ابعادی چوب به طور ناچیز، باید حتماً این نکته را در نظر داشت که قبل از انتخاب گونه‌ چوب برای نما با کارشناسان باتجربه در این زمینه مشاوره گردد.

نمای ساختمان ترموودی

مطابق با استاندارد BS EN 350 توصیه می‌شود از بخش درون چوب (Heartwood) درخت برای چوب نما استفاده گردد. بخش برون چوب (Sapwood) تمام گونه‌های چوب دارای دوام و استحکام مورد نیاز نمی‌باشد. بنابراین تنها از بخش درون چوب برای نما مورد استفاده قرار می‌گیرد. با رعایت موارد زیر، دوام چوب نما را می‌توان افزایش داد:

  • فاصله‌دادن نمای چوب حداقل 150 میلی متر بالاتر از زمین
  • اطمینان حاصل کردن از اینکه چوب نما با متریالی که دارای خلل و فرج است تماس مستقیم نداشته باشد.
  • استفاده از تثبیت کننده‌های استیل
  • استفاده از فاصله کافی و مناسب جهت جلوگیری از ایجاد مسیرهای مویرگی. (بهترین فاصله 5 میلی‌متر)
نمای ساختمان ترموودی
نمای ساختمان ترموودی

نصب و اجرای ترموود برای نمای انواع ساختمان با پارس آرای کوهستان

با توجه به ویژگی‌های چوب ترمووود، این چوب به یکی از بهترین گزینه‌ها در معماری شهری تبدیل شده است. ترکیب زیبایی طبیعی، دوام بالا، عایق بودن، مقاومت در برابر عوامل محیطی و پایداری زیست‌محیطی، نمای چوبی ترموود را به انتخابی هوشمندانه برای ساختمان‌ تبدیل کرده است. در نتیجه، بسیاری از معماران و سازندگان به سمت استفاده از ترموود روی آورده‌اند تا علاوه بر افزایش جذابیت بصری ساختمان‌ها، کیفیت زندگی شهری را نیز ارتقا دهند.

مجموعه معتبر و باتجربه پارس آرای کوهستان انواع چوب ترموود نواوود، ترموری و آبودو را با بهترین کیفیت به مشتریان خود ارائه می‌دهد. پارس ارای کوهستان طراحی و اجرای نمای ساختمان با ترموود را به بهترین شکل ممکن به عهده می‌گیرد. برای اطلاع دقیق از قیمت چوب ترموود و مشاهده نمونه‌کارهای نمای ساختمان با ترموود می‌توانید با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

برچسب ها: