هر یک از انواع ترموود، کاربرد منحصربه‌فردی دارند

این روزها در صنعت ساختمان‌سازی، چوب ترمو کاربرد بسیار زیادی دارد. از این چوب فراوری شده در ساخت نمای داخلی و بیرونی، کف‌پوش و دکینگ استفاده می‌شود. به این دلیل که ترموود اصلاح حرارتی شده است، در برابر عوامل محیطی مانند حرارت و رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد. همچنین از نظر ظاهری این نوع چوب بسیار زیبا است و به افزایش زیبایی نما و دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها کمک می‌کند. باید بدانید که ترموود از نظر نوع چوب، روش تولید و شکل پروفیل انواع متعددی دارد که هر کدام دارای کاربرد متفاوتی است. با ما همراه باشید تا به بررسی انواع ترموود بر اساس کاربرد بپردازیم.

چوب ترمو و انواع آن بر اساس کاربرد

ترموود که به آن چوب ترمو نیز گفته می‌شود، نوعی چوب فراوری شده به شمار می‌رود که تحت حرارت بالای بخار آب قرار گرفته است. در نتیجه این فرایند اصلاح حرارتی، رطوبت و مواد مغذی داخل چوب از بین رفته و مقاومت آن در برابر عوامل محیطی افزایش پیدا می‌کند. به این ترتیب رطوبت و حرارت کمترین تاثیر را روی ترموود دارند.

به دلیل از بین رفتن مواد مغذی داخل چوب ترمو، حشرات موزی مانند موریانه به ترموود حمله نمی‌کنند و حتی قارچ یا کپک هم روی آن رشد نخواهند کرد. از همین رو گزینه‌ای عالی برای ساخت نما، کف‌پوش و دکینگ به شمار می‌رود. باید بدانید که انواع ترموود بر اساس کاربرد طبق جنس چوب به کار رفته در ساخت ترموود، روش تولید و شکل پروفیل آن، دسته‌بندی می‌شوند. بنابراین لازم است که به بررسی انواع ترموود بر اساس جنس چوب، روش تولید و شکل پروفیل بپردازیم.

چوب ترمو و انواع آن

انواع ترموود از نظر جنس چوب مورد استفاده در ساخت

چوب ترمو از نظر جنس چوب به دو دسته کلی چوب نرم و چوب سخت تقسیم می‌شود. ترموود نرم را با استفاده از چوب درختان سوزنی‌برگ از جمله صنوبر، کاج و سرو تولید می‌کنند. درختان سوزنی‌برگ با نام درختان همیشه‌سبز شناخته می‌شوند؛ چرا که برگ‌های آن‌ها در تمام فصول سال به رنگ سبز هستند و رنگ آن‌ها تغییر نمی‌کند. چوب این درختان در مقایسه با درختان سخت‌چوب، حالت تقریبا شکننده‌تر و ضعیف‌تری دارند. همچنین این چوب‌ها نسبت به چوب سخت سبک‌تر هستند و چگالی کمتری دارند.

با بررسی انواع ترموود بر اساس فضای مورد استفاده متوجه می‌شویم که ترموودهای تولید شده از چوب‌های نرم به دلیل وزن سبکی که دارند، در ساخت نمای داخلی و بیرونی ساختمان به کار برده می‌شوند. البته انواع ترموود که بر اساس کاربرد در ساخت نمای ساختمان کاربرد دارند باید با استفاده از روغن و رنگ مخصوص تقویت شوند تا ماندگاری آن‌ها افزایش پیدا کند.

ترموود ساخته شده از چوب سخت، نسبت به ترموود نرم چگالی و مقاومت بیشتری دارد. باید بدانید که این نوع ترموود از چوب درختان پهن‌برگ ساخته می‌شوند. از جمله این نوع درختان می‌توان به درختانی مانند بلوط، گردو، افرا، گیلاس، ماهون، زبان گنجشک یا ون و راش اشاره کرد. این نوع ترموود بهترین گزینه برای ساخت کف‌پوش و دکینگ است؛ چرا که مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار دارد.

دسته‌بندی چوب ترمو بر اساس روش تولید و فضای مورد استفاده

در فرایند تولید ترموود، چوب را در حرارت بسیار زیاد بخار آب قرار می‌دهند تا رطوبت داخل آن کاملا گرفته شود و مواد مغذی آن از بین بروند. اما باید بدانید که فرایند تولید چوب ترمو به دو روش انجام می‌شود که در نتیجه هر روش، نوع ترموود تولید شده متفاوت خواهد بود. در نتیجه بر اساس کاربرد نیز ترموود انواع متعددی پیدا می‌کند.

چوب ترمو به دو روش زیر تولید می‌شود:

  • ترمو اس (Thermo-S)
  • ترمو دی (Thermo-D)

دسته‌بندی چوب ترمو

در روش ترمو اس، حرف (S) در واقع مخفف کلمه Stability است که معنی ثبات و پایداری دارد. این روش با هدف افزایش پایداری و مقاومت چوب در برابر عوامل محیطی انجام می‌شود. در روش ترمو اس، چوب در دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد و به‌قدری حرارت می‌بیند تا مقاومت بیشتری پیدا کند. با توجه به میزان رطوبت محل قرارگیری ترموود در ساختمان، ابعاد چوب می‌تواند بین 6 تا 8 درصد تغییر کند.

انواع ترموود بر اساس کاربرد می‌توانند طبق جنس چوب و روش تولید متفاوت باشند. به عنوان مثال ترموود ساخته شده از چوب درختان سوزنی‌برگ به روش ترمو اس در ساخت مبلمان داخلی، درب، پنجره، سونای خشک و اتصالات در محیط خشک کاربرد دارد. اما اگر ترموود ساخته شده به روش ترمو اس از جنس چوب درختان پهن‌برگ باشد، به دلیل مقاومت بیشتر در ساخت کف‌پوش، آیتم‌های مبلمان شهری و سونا به کار برده می‌شود.

در روش ترمو دی که حرف D مخفف کلمه Durability با معنی دوام است، بیشتر روی ماندگاری ترموود تمرکز می‌شود. چوب ترمو در این روش در دمای 220 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد تا استحکام و ماندگاری آن افزایش یابد. از همین رو چنین ترموودی برای استفاده در فضای باز مناسب است. از ترموود ساخته شده به روش ترمو دی در ساخت درب‌های بیرونی و نمای داخل حمام و دستشویی استفاده می‌شود.

انواع چوب ترمو بر اساس شکل پروفیل

انواع ترموود بر اساس کاربرد و فضای مورد استفاده به شکل پروفیل این نوع چوب وابسته هستند. پروفیل‌های ترموود به سه دسته پروفیل کف، چهار تراش و لمبه‌دار تقسیم می‌شوند. در پروفیل کف ترموود، شیارهایی قرار داده شده‌اند که برای ساخته دکینگ کنار استخرها و حیاط خانه به کار برده می‌شود. پروفیل چهار تراش هم در فضاهای داخلی و هم فضاهای بیرونی کاربرد دارد. باید بدانید که پروفیل‌های لمبه‌دار ترموود، قفل و زبانه دارند تا به شکل خاصی به یکدیگر متصل شوند. این نوع پروفیل در ساخت نمای بیرونی ساختمان‌ها کاربرد زیادی دارند.

ترموود؛ چوبی با انواع متعدد

ترموود؛ چوبی با انواع متعدد و کاربردهای فراوان

استفاده از ترموود در ساختمان‌سازی مدرن روزبه‌روز در حال افزایش است؛ چرا که این نوع چوب، ظاهری زیبا و مقاومتی بالا در برابر عوامل محیطی دارد. در مجموع چوب ترمو دارای انواع متعددی مانند نرم‌چوب و سخت‌چوب است و از جنبه‌های مختلف مانند شکل پروفیل و روش تولید می‌توان آن را دسته‌بندی کرد. باید بدانید که در هر دسته‌بندی، کاربردهای ترموود متفاوت است. به طور کلی انواع ترموود بر اساس کاربرد مانند جنس چوب، روش تولید و شکل پروفیل قابل دسته‌بندی هستند.

برچسب ها: