عدم توجه به اصول نصب ترمووود، خسارتهای زیادی برای ساختمان دارد
یکی از متریالهایی که به شکل مستمر برای پروژههای نما و دکوراسیون داخلی استفاده میشود، ترمووود است. این متریال به علت مقاومت بالا و نصب سریع و آسان، توجه بسیاری از معماران و طراحان را به خود جلب کرده است. برای بهکارگیری ترمووود در پروژههای طراحی مراحلی وجود دارند که رعایت آنها باعث افزایش ماندگاری و کیفیت پروژهها میشوند. اگر به دنبال استفاده از چوب ترمو برای نمای خارجی یا دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار خود هستید، توصیه میکنیم این مطلب که به بررسی اصول نصب ترمووود میپردازد را از دست ندهید.
پیش از نصب ترمووود باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
نخستین گام جدی بهمنظور نگهداشتن سطح کیفی و کارایی الوارهای ترمووود رعایت نکاتی پیش از آغاز به کار عملیات نصب ترمووود است. در صورت عدم توجه به این نکات ممکن است آسیبهای جدی به الوارهای ترمووود وارد شود.
در ادامه بعضی از این نکات را مرور میکنیم:
- بعد از عملیات بارگیری باید به حملونقل الوارهای ترمووود توجه شود تا آسیبی به آنها وارد نگردد
- در صورت تمایل به استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر در بخشهای مختلف نما، بهتر است پیش از شروع نصب ترمووود، مرحله اجرای این متریال را به اتمام رسانده باشید
- الوارهای ترمووود باید بهگونهای انبار شوند که سطح زیرین آنها کاملاً تراز باشد. زیرا تراز نبودن منجر به ایجاد تاب در طول پروفیلهای ترمووود میشود
- اگر الوارها به شکل بستهبندی و در پالت تحویل گرفته میشوند بهمنظور قراردادن هر پالت بر روی پالت بعدی باید بین آنها 6 تا 10 سانتیمتر فاصله باشد
- بعد از انبارداری صحیح باید روی پروفیلهای ترمووود با استفاده از پوششی از جنس پلاستیک پوشیده شود تا هیچگونه رطوبت و گرو غباری به آنها نرسد
زیرسازی ترمووود شامل چه مراحلی است؟
یکی از مهمترین مراحل در ابتدای نصب ترمووود، زیرسازی است. معمولاً زیرسازی به دو روش فلزی و سیمانی انجام میشود. در زیرسازیهای فلزی عمدتاً از قوطیهای فلزی در ابعاد 50*50 یا 40*40 استفاده میکنند که باید 50 سانتیمتر از هم و 7 سانتیمتر از لبههای کار با یکدیگر فاصله داشته باشند.
قوطیهای گفته شده باید به میلهای که از قبل روی کار ثابت شده است، جوش داده شود. بعد از تکمیل زیرسازی فلزی و پیش از اینکه ترمووود روی سطح کار نصب شود، توجه داشته باشید که چوب زیرسازی را باید به فلزی نصب کنید. علت انجام این کار، متفاوتبودن ضریب انبساط چوب و فلز است.
مزیت این کار جلوگیری از انقباض و انبساط شدید ترمووود توسط چوب زیرسازی میشود. در همین زمینه پیچ سرمته را برای اتصال میان چوب و فلز به شما پیشنهاد میکنیم. در زیرسازی از نوع سیمانی از سیمانی با ضخامت 4 سانتیمتر استفاده میکنند. اما به دلیل اینکه سیمان بهتدریج تغییر فاز میدهد، توصیه میکنیم برای نصب ترمووود از زیرسازی فلزی استفاده کنید.
چوب زیرسازی چه خصوصیاتی دارد؟
برای زیرسازی از چوب روسی استفاده میکند. چرا که میتواند به میزان 25 درصد رطوبت را کاهش دهد. به همین دلیل نیز به آن چوب اشباع یا brownwood میگویند. در ادامه این بخش قصد داریم به بررسی ابعاد مناسب چوب زیرسازی بپردازیم.
ابعاد موردنظر چوب زیرسازی برای نصب ترمووود در کف و در نما به شرح زیر هستند:
- نما: از چوبی با ابعاد 45*25 و 25*25 میلیمتر که با یکدیگر فاصله 50 سانتیمتری دارند، عمدتاً استفاده میکنند
- کف: برای این کار در اغلب موارد از چوب روسی که ابعادی در حدود 40*50 میلیمتر و فاصله 40 سانتیمتری دارند، استفاده میشود
نکاتی که در حین نصب ترمووود باید به آنها توجه شود
قبل از نصب ترمووودها باید تراز بودن زیرسازی بهدقت بررسی شود. درصورتیکه از سیمان میخواهید برای زیرسازی استفاده کنید باید ضخامت سیمان را حداقل 4 سانتیمتر در نظر بگیرید. در زمان اجرای نماهای ترکیبی با ترمووود و سایر مصالح حتماً از مهندسان مجموعه مربوطه درخواست کنید مواردی از قبیل تراز بودن ترمووود با سایر متریالها، مجموع ضخامت زیرسازی و پروفیل ترمووود را محاسبه کنند.
از دیگر نکات مرتبط با مراحل نصب ترمووود میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ترمووود هرگز نباید به شکل مستقیم و بدون زیرسازی در محل موردنظر نصب و چسبانده شود
- بهتر است نمای سازه را با زیرسازی آهنی و شاسیکشی قوطی، بیش از حد سنگین نکنید
- پروفیلهای الوارهای چوبی سطح زیرساز باید در حدود 40 تا حداکثر 60 سانتیمتر با یکدیگر فاصله داشته باشند
- چوبهای زیرسازی نیازی به رنگآمیزی ندارند
- شما برای پیچکردن الوارهای ترمووود نما میتوانید از پیچ اتوماتیک استفاده کنید. اما نباید هیچگاه پیچها را بهصورت مستقیم بر روی سطح الوار دریل کنید
سؤالات متداول
از چه اتصالاتی بهمنظور نصب ترمووود استفاده میشود؟
بهطورکلی برای اجرای ترمووود از پروفیکس یا پیچ استفاده میکنند. از پروفیکس برای نصب چوبهایی با ضخامت 25 میلیمتر استفاده میشود. همچنین پیچها نیز زا جنس گالوانیزه، ضدزنگ و در بعضی موارد استیل هستند و در دو نمونه تیره و روشن و باتوجهبه رنگ ترمووود، انتخاب میشوند.
هزینه نصب ترمووودها به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
هزینه نصب پروفیلهای ترمووود، نصب چوب زیرسازی و همینطور شاسیکشی باتوجهبه متراژ، طرح پروژه، لوکیشنی که قرار است پروژه در آن انجام شود و نوع سازه متغیر است.
برای نصب دقیقتر ترمووودها بر روی دیوار باید به چه نکاتی توجه کرد؟
پیش از نصب جایگاه باید چوبها را بر روی دیوار مشخص و علامتگذاری کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم از دستگاه تراز لیزری در این مرحله استفاده کنید.
نصب ترمووود توسط پارس آرای کوهستان با نهایت دقت انجام میشود
ترمووود فرآوردهای است که با اعمال حرارت و بخار، در شرایط جوی مانند بارانهای اسیدی و سایر عوامل محیطی مقاومتر میشود. به همین دلیل برای پروژهها نما و دکوراسیون داخلی ترمووود همواره کاندیدای اصلی است. پارس آرای کوهستان یکی از باسابقهترین مراکز نصب ترمووود در کشور است. شما به کمک تیم ما میتوانید پروژههای نصب ترمووود را با سرعتی مناسب و هزینههایی معقول به اتمام برسانید. جهت کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص مراحل نصب میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.