ترمووود و چوب پلاست ؛ دو متریال کاربردی در دکوراسیون
چوب همواره بهعنوان یکی از عناصر پرکاربرد طبیعی برای ساختوساز موردتوجه بوده است. در سالهای اخیر ترمووود و چوب پلاست توانستهاند جای چوبهای معمولی را بگیرند و بسیاری از عیوب موجود در آنها را برطرف کنند. معمولاً چوب در برابر تغییرات آبوهوایی مانند رطوبت یا گرمای بیش از اندازه مقاومت خوبی را از خود نشان نمیدهد و بهسرعت دچار پوسیدگی و خرابی میشود. ترمووود و چوب پلاست با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا تولید میشوند و در برابر بسیاری از تغییرات آبوهوایی مانند رطوبت مقاومت قابلقبولی از خود نشان میدهند. در این مطلب، با تفاوت ترمووود و چوب پلاست و کاربردهای گسترده هر یک از آنها آشنا میشویم.
ترمووود چیست و چه کاربردی دارد؟
ترمووود یکی از فراوردههای چوبی است که ساختار آن به دلیل قرارگرفتن تحت عملیات حرارتی پیشرفته تغییر کرده است. بهطورکلی بهتمامی چوبهایی که تحت عملیاتهای حرارتی قرار گرفته و استحکام و مقاومت آنها افزایشیافته باشد، ترمووود گفته میشود. ترمووود بهصورت کامل با محیطزیست سازگار است و امروزه کاربرد گستردهای در طراحی نما و فضاهای خارجی ساختمانها و خانههای ویلایی دارد. معمولاً برای تولید ترمووود از چوب درخت زبانگنجشک یا درختان کاج استفاده میشود. ویژگیهای مثبت ترمووود باعث شده است که شرکت پارس آرای کوهستان برای تولید بسیاری از محصولات خود از ترمووود استفاده کند.
از مهمترین کاربردهای ترمووود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی کفپوش
- ساخت پله و نرده
- طراحی و ساخت آلاچیق
- ساخت پرگولا
- طراحی روفگاردن
- دیوارپوش
چه ویژگیهایی باعث تمایز ترمووود از سایر محصولات چوبی میشود؟
یکی از دلایل مهمی که باعث کاربرد گسترده ترمووود در صنعت ساختمانسازی و طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی شده است، قابلیت نصب سریع و آسان آن به شمار میرود. شما برای نصب ترمووود با دردسرهایی مانند تمیزکاری پس از پایان فرایند نصب مواجه نخواهید بود. همچنین ترمووود میتواند بهعنوان یک عایق بسیار مناسب برای صدا مورداستفاده قرار بگیرد.
یکی از مشکلاتی که چوبهای معمولی را تهدید میکند، نفوذ حشرات، قارچها، ریز ارگانیسم و… به داخل بافت چوب و بروز پوسیدگی است. ترمووود به دلیل عبور از یک فرایند حرارتی پیشرفته بهصورت کامل در برابر نفوذ انواع حشرات، کپکها و قارچها مقاوم شده است و بهسادگی دچار پوسیدگی نمیشود.
سایر مزایای ترمووودها که باعث کاربرد گسترده آنها در تولید محصولات مختلف پارس آرای کوهستان شده است، عبارتاند از:
- وزن کم و قابلیت حمل آسان در مقایسه با سایر محصولات چوبی
- حفظ تعادل در رطوبت محیط
- توانایی بالا برای مقاومت در برابر تنشهای شدید حرارتی و آتشسوزی
- انعطافپذیری بالا و مقاومت در برابر تاب برداشتن
- ماندگاری بالا و سازگاری کامل با محیطزیست
- عدم استفاده از مواد شیمیایی و مصنوعی برای تولید
چوب پلاست چیست و چه کاربردهایی دارد؟
چوب پلاست یکی از محصولات مصنوعی بر پایه چوب است که در دسته مواد کامپوزیتی قرار میگیرد. برای تولید چوب پلاست معمولاً از ضایعات صنایع چوب استفاده میکنند. این ضایعات با انواع پلیمرها، افزودنیها و پیگمنتهای رنگی ترکیب میشوند و در نهایت محصولی به نام چوب پلاست را در اختیار ما قرار میدهند. در مقایسه با سایر محصولات چوبی یا دارای طرح چوب، میتوان چوب پلاست را یک کامپوزیت تازهوارد در نظر گرفت. خواص فیزیکی و مکانیکی فوقالعاده این محصول باعث شده است که امروزه در صنعت ساختمانسازی و طراحی فضاهای خارجی کاربرد گستردهای پیدا کند. بهطورکلی برای تولید کامپوزیتهای چوب پلاست از دو روش اکستروژن و قالبگیری تزریقی استفاده میشود.
مهمترین کاربردهای چوب پلاست عبارتاند از:
- تولید درب و پنجره
- ساخت انواع نرده
- طراحی نماهای خارجی و داخلی ساختمان
- تولید کفپوش و دیوارپوش
- تولید مبلمان شهری
- محوطهسازی در ویلاها
- ساخت و اجرای روفگاردن
کامپوزیتهای چوب پلاست چه مزایایی دارند؟
استحکام بالای پروفیلهای چوب پلاست و مقاومت آنها در برابر ضربه و تنشهای فشاری را میتوان علت اصلی کاربرد گسترده این محصولات کامپوزیتی در صنعت ساختمان دانست. همچنین به دلیل این که بخش اعظمی از کامپوزیتهای چوب پلاست از مواد مصنوعی و عایق تولید میشوند، این محصول در برابر آتش مقاومت بسیار خوبی را از خود نشان میدهد.
از سایر مزایا و ویژگیهای چوب پلاست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت بازیافت و تجزیهپذیری
- قیمت مناسب در مقایسه با محصولات چوبی
- طول عمر و دوام بالا
- عدم نفوذ آب به بافتها داخلی
- ثبات رنگ در برابر تابش اشعه خورشید
- مقاومت بالا در برابر پوسیدگی
ترمووود بهتر است یا چوب پلاست؟
احتمالاً شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان انتخاب بهترین متریال برای طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان یا محوطهسازی و… دچار سردرگمی میشوید و نمیدانید که به سراغ ترمووود بروید یا چوب پلاست. برای برطرفکردن ابهامات موجود و رسیدن به یک نتیجه منطقی باید این دو متریال کاربردی را با یکدیگر مقایسه کنیم و نقاط ضعف و قوت آنها در مقایسه با دیگری را بسنجیم.
لذتبردن از زیبایی و گرمای طبیعت با ترمووود
اگر چه چوب پلاست یک محصول بازیافتپذیر و کاملاً سازگار با محیطزیست به شمار میآید، اما به دلیل مصنوعی بودن نمیتواند احساس حضور در دل طبیعت را برای شما ایجاد کند. به همین دلیل همچنان بسیاری از افراد ترجیح میدهند که برای طراحی فضاهای داخلی و خارجی ساختمانها و ویلاهای خود از ترمووود که یک محصول طبیعی است، استفاده کنند. زیبایی ترمووود با محصولاتی مانند چوب پلاست، قابلمقایسه نیست.
قیمت مهمتر است یا کیفیت؟
شاید بتوان یکی از معایب ترمووود را قیمت بالای آن در مقایسه با محصولاتی مانند چوب پلاست در نظر گرفت. اما شما باید به این نکته توجه کنید که بالابودن قیمت ترمووود بیدلیل نیست. هر چند چوب پلاست قیمت کمتری دارد، اما متریال مورداستفاده برای تولید این محصول در برابر تنشهای دمایی مقاومت چندان خوبی از خود نشان نمیدهند. ترمووود نهتنها در برابر تغییرات دما مقاومت بسیار بالایی را از خود نشان میدهد، بلکه مقاومت آن در برابر رطوبت و بارش باران با مقاومت برخی از چوب پلاستهایی که با استفاده از پلی پروپیلن تولید میشوند، قابلمقایسه نیست.
خرید آیتمهای دکوراسیون ترمووودی از مجموعه پارس آرای کوهستان
امروزه ترمووود و چوب پلاست بهعنوان کاربردیترین متریالهای موجود برای طراحی فضای داخلی و خارجی ساختمانها و ویلاها شناخته میشوند. ترمووود به دلیل کیفیت و مقاومت بالای خود در برابر بسیاری از تغییرات آبوهوایی و تنشهای دمایی، در شرکت پارس آرای کوهستان کاربرد گستردهای دارد. در این مجموعه از ترمووود برای تولید محصولات چوبی مختلفی مانند مبلمان باغی، پرگولا، روف گاردن، کفپوش، دیوارپوش و طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمانها استفاده میشود.