نکات نصب ترموود؛ ترفندهایی برای افزایش استحکام سازه ترموودی
ترموود از متریالهای چوبی دکوراتیو بوده که نصب و اجرای آن نیازمند مهارت و تجربه بالایی است. این متریال برای کاربردهای مختلف تزیینی و ساخت انواع سازههای چوبی کاربردی به کار میرود که شناخت نکات قبل و حین اجرا و نصب آن، نقش مهمی در استحکام و افزایش طول این متریال دارد. توجه به کیفیت و گرید چوب، شناخت تجهیزات، چگونگی انجام زیرسازیهای اولیه و… از مهمترین نکات نصب ترموود هستند که باید به آنها توجه شود. بر همین اساس در این مطلب از وبسایت پارس آرای کوهستان به نکات کاربردی قبل و حین نصب این متریال کاربردی میپردازیم.
چرا دانستن نکات نصب ترموود مهم است؟
ترموودها کیفیت بالایی در برابر انواع تهدیدات خارجی و نفوذ رطوبت و حشرات موذی دارند و به همین دلیل برای نصب دکینگ، پارکت، نمای ساختمان، ساخت انواع سازههای چوبی، آیتمهای مبلمان شهری و… به کار میروند. شناخت نکات نصب ترموود از آسیب به این متریالها جلوگیری میکند و طول عمر و استحکام آن را افزایش میدهد.
از سوی دیگر شناخت ویژگیهای تایلهای ترموود برای کفسازی ساختمان، روفگاردنها، سرویسهای بهداشتی و کف منازل یک موضوع ضروری در زمان نصب ترموود به شمار میرود. به همین دلیل باید بر اساس نوع سازه ترموودی، مهمترین نکات لازم قبل و بعد از اجرای این متریال در این سازهها را بشناسید.
مهمترین نکات قبل از نصب و اجرای سازه ترموودی
اولین گام برای افزایش دوام و کاربرد الوارهای ترموود، دقت به نکات نصب این متریال باکیفیت است. بدون توجه به این نکات احتمال آسیب به ترموود و صرف هزینههای اضافی برای تعمیر و نگهداری آن افزایش مییابد. مجریان سازههای ترموودی بهخوبی با این نکات آشنایی دارند؛ اما بهتر است برای افزایش کیفیت نصب، به نکات قبل از نصب ترموود آشنا باشید.
این نکات عبارتاند از:
- دقت به حمل و تخلیه الوارها برای جلوگیری از آسیب به آنها
- به اتمام رساندن مراحل نصب ترموود قبل از استفاده از سایر مصالح در نمای ساختمان
- صاف و تراز بودن الوارها در زمان انبارکردن برای جلوگیری از تاب برداشتن آنها
- فاصلهدادن پالتها بهاندازه 6 الی 10 سانت در زمان قراردادن آنها بر رویهم
- پوشاندن پروفیلهای ترموود با یک پوشش پلاستیکی پس از انبارکردن آنها برای جلوگیری از ورود گردوغبار و رطوبت به آنها
نقش زیرسازی در نصب ترموود
زیرسازی اصولی و استاندارد از مهمترین نکات نصب ترموود است که باید مجریان انجام آن، کاملاً با این کار آشنایی داشته باشند. استفاده از روشهای مختلف زیرسازی ترموود به نوع سازه و نوع چوب ترموود بستگی دارد. بهکارگیری روش مناسب زیرسازی ترموود، علاوه بر افزایش سرعت نصب این سازه، طول عمر آن را نیز بیشتر میکند.
بر همین اساس انواع روشهای زیرسازی ترموود عبارتاند از:
- زیرسازی سیمانی: سطح زیر ترموود باید صاف و هموار بوده و ضخامت لایه سیمانی نیز 4 سانتیمتر باشد. این زیرسازی برای اجرای نمای ساختمان به کار میرود
- زیرسازی فلزی: در این نوع زیرسازی از قوطیهای فلزی با ابعاد 40 در 40 سانتیمتر استفاده میشود. این زیرسازی علاوه بر نمای ساختمان برای کفپوش نیز کاربر دارد
دقت به کیفیت چوب از مهمترین نکات نصب ترموود است
چوبهای بهکاررفته در ترموود، باید کیفیت مناسبی داشته باشند. چوبهای بیکیفیت دارای گرهها و ترکهای بسیاری دارند که در طول زمان مقاومت خود را در برابر ضربه، نفوذ و حشرات موذی از دست میدهند. در زمان اجرا و نصب ترموود باید به مرغوبیت این متریال توجه ویژهای داشته باشید.
مهمترین ویژگیهای چوب برای اجرا و نصب ترموود برای کاربریهای مختلف عبارتاند از:
- در این چوبها فاصله پروفیلها باید از 40 سانتیمتر تا 60 سانتیمتر باشد
- بهترین ابعاد چوب ترموود برای زیرسازی ترموودهای 25 × 35 یا 25 × 55 سانتیمتر است
- بهترین چوبها مقاومت بالایی دارند و نیازی به استفاده از رنگهای پوششی ندارند
- باید فاصلهای 4 تا 6 سانتیمتری برای فاصله بین پیچهای این چوبها در نظر گرفته شود
- زیرسازی باید با نوع و سبک پروژه انجام شود
- اجرای زیرسازی ترموود باید از جهت عمودی از بالابهپایین و از جهت عرضی از چپ به راست باشد
- یکی از نکات نصب ترموود در زیرسازی چوب، استفاده از پیچهای گالوانیزه و ضدزنگ برای اتصال محکم آنها به یکدیگر است
مهمترین نکات در زمان نصب و اجرای ترموود
پس از آشنایی با نکات ضروری قبل از نصب ترموود و آشنایی با ویژگیهای زیرسازی این متریال، نوبت به شناخت نکات مهم در زمان نصب آن میرسد. سعی کنید برای نصب ترموود از مجموعههایی کمک بگیرید که آشنایی کاملی با فرایندهای آن دارند تا علاوه بر اطمینان از روش نصب، متحمل هزینههای اضافی نشوید. هزینههای نصب ترموود معمولاً به متراژ فضا، محل اجرای نصب ترموود، نوع سازه، کیفیت چوب زیرسازی و طرح پروژه بستگی دارد.
بر همین اساس مهمترین نکات نصب ترموود عبارتاند از:
- قبل از شروع نصب از زیرسازی اصولی ترموود مطمئن شوید
- برای اجرای نماهای ترکیبی از ترموود و سایر مصالح به مجموع ضخامت زیرسازی و پروفیل ترموود برای همسانسازی آن با سایر مصالح دقت کنید
- ترموود را بدون زیرسازی به محل نچسبانید
- برای اتصال ترموود به قوطی آهنی، از چوب اشباع شده بین کار استفاده کنید
- احتمال تغییر ابعاد عرضی الوارهای ترموود را در نظر بگیرید
- نمای سازه را با استفاده بیش از حد شاسیکشی سنگین نکنید
- به فاصله پیچهای چوب زیرسازی ترموود توجه داشته باشید
- برای پیچکردن پیچهای الوارهای ترموود، پیچ خودکار بهترین گزینه است؛ اما پیچ را بهصورت مستقیم بر روی الوار دریل نکنید
پارس آرای کوهستان؛ معتبرترین مجری انواع سازههای ترموودی
پارس آرای کوهستان یک مجموعه معتبر در زمینه تولید و عرضه انواع سازههای چوبی از جنس ترموود است که برای ساخت سازههای چوبی از چوبهای فنلاندی و ساخت کشور استونی استفاده میکند. مجموعه ما با شناخت کامل روشهای نصب ترموود برای کاربریهای مختلف، ایمنترین راهکار نصب ترموود را برای شما در نظر میگیرد. شما میتوانید برای آشنایی با انواع روشهای نصب این متریال کاربردی، تخمین هزینههای نصب و اجرا و شناخت کلی نکات نصب ترموود، بهصورت آنلاین با کارشناسان سایت ما در ارتباط باشید.