لاک پارکت؛ کلید ماندگاری و زیبایی این نوع کفپوش
پارکت از آن دسته کفپوشهایی است که به نگهداری نیاز دارد تا ظاهر آن حفظ شده و به مرور زمان پوسیده نشود. به دلیل رفتوآمد زیاد و سایش پاها و وسایل خانه با سطح کفپوش، رنگ پارکت از بین رفته و احتمال پوسیدگی آن وجود دارد. باید بدانید که با چند روش و تکنیک ساده میتوان از پارکت به بهترین شکل نگهداری کرد؛ یکی از این تکنیکها، استفاده از لاک مخصوص برای پارکت است. با یهکارگیری این لاک مخصوص میتوان پارکت را براق کرد تا زیبایی ظاهری آن افزایش پیدا کند. با ما همراه باشید تا در این مطلب به معرفی لاک پارکت و روش استفاده از آن بپردازیم.
لاک پارکت چیست و دارای چند نوع است؟
لاک مخصوص پارکت در واقع مادهای ساخته شده از پلیاورتان است که روی پارکت زده میشود. شما برای زدن لاک روی پارکت باید از یک قلممو استفاده کنید تا این کفپوش ظاهری زیبای و براق به خود بگیرد. باید بدانید که اگر کیفیت لاک مورد استفاده بالا باشد، ماندگاری و دوام پارکت افزایش پیدا میکند. از همین رو زمانی که پارکت را لاک بزنید تا مدت بسیار طولانی لازم نیست این کار را تکرار کنید. جالب است بدانید که چند نوع لاک پارکت متفاوت وجود دارد که هر کدام دارای ویژگیهای منحصربهفردی است.
از جمله انواع لاک مخصوص پارکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لاک براق
- لاک مات
- لاک مقاوم در برابر اشعه UV
روش لاک زدن پارکت و ابزار مورد نیاز آن
به طور معمول برای تعمیر و حفظ ماندگاری پارکت از لاک مخصوص استفاده میشود. شما در طول فرایند لاک زدن پارکت، قطعات کفپوش را ترمیم کرده و باید آن قسمتهایی را که باد کردهاند با استفاده از ابزارهای مختلف بتراشید. همچنین تایلها ترک خورده را برداشته و با تایلهای سالم جایگزین کنید. باید بدانید که انجام این فرایند به طور کامل چیزی در حدود یک هفته طول خواهد کشید. به طور کلی برای انجام فرایند لاک زدن پارکت به ابزارهای متعددی نیاز دارید تا بتوانید هر مرحله از این فرایند را انجام دهید.
ابزارها و وسایل مورد نیاز برای انجام فرایند لاک زدن پارکت شامل موارد زیر میشوند:
- لاک مخصوص پارکت
- قلممو و غلتک
- فیلر
- لاتکس
- سمباده
- آستر و بتونه چوب
- جارو و تی
مراحل لاک زدن پارکت برای ترمیم و نوسازی این کفپوش
فرایند لاک زدن پارکت کار پیچیدهای نیست؛ تنها کافی است که از چند تکنیک و ترفند ساده استفاده کنید تا بتوانید این فرایند بهراحتی انجام دهید. قبل از هر کاری، ابتدا سطح پارکت را کاملا تمیز کنید. برای این کار باید هر وسیلهای که روی پارکت قرار دارد را برداشته تا پارکت آماده لاک زدن شود. لازم است که یک تی را مرطوب کرده و با استفاده از آن سطح پارکت را کاملا تمیز کنید. به خاطر داشته باشید که روی سطح پارکت نباید هیچگونه گردوغباری باقی بماند.
پس از تمیز کردن پارکت، مرحله پوشاندن ترکها آغاز میشود. شما در این مرحله باید از یک فیلر مخصوص برای پوشاندن ترکهای روی پارکت استفاده کنید. به این ترتیب شکل ظاهری پارکت بهتر میشود. در مرحله سوم باید قطعات خراب شده و غیر قابل تعمیر پارکت را جدا کنید. سپس قطعات جدید و سالم را به جای قطعات خراب شده قرار دهید. در مرحله بعدی باید سطح پارکت را کاملا صاف و یکدست کنید. برای این کار باید یک سمباده مخصوص تهیه کرده و روی سطح پارکت بکشید.
پس از سمباده کشیدن لازم است که با استفاده از غلتک تمام پارکت را آستر بزنید و سپس فرایند بتونهکاری را انجام دهید. بتونه باعث میشود تا تمام درزهای روی پارکت پوشیده شده و بهنوعی تعمیر شوند. اکنون باید روی پارکت لاتکس بزنید و سپس به تمیز کردن سطح پارکت بپردازید. در آخرین مرحله شما باید روی پارکت لاک بزنید.
لاک و روغن پارکت چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
بسیاری از افراد بر این باور هستند که لاک زدن و روغن زدن پارکت تفاوتی با یکدیگر ندارد؛ اما این تفکر اشتباه است. باید بدانید که لاک زدن پارکت و روغن زدن آن تفاوتهای زیادی دارند که یکی از مهمترین آنها خاصیت براقکنندگی بیشتر لاک پارکت نسبت به روغن مخصوص است. در واقع استفاده از روغن مخصوص، پارکت را بیشتر مات میکند و براقکنندگی کمی دارد.
لاک پارکت تنها لایه بیرونی کفپوش را حفظ میکند، اما روغن بهعلاوه لایه بیرونی، بخش مرکزی را نیز حفظ خواهد کرد. لاک پارکت در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد، اما باید بدانید که رطوبت به روغن مخصوص پارکت آسیب زیادی میزند. از سوی دیگر روغن پارکت نسبت به لاک مخصوص مقاومت بیشتری در برابر خراشیده شدن دارد. لاک پارکت بسیار بادوام است و نسبت به روغن زمان طولانیتری روی پارکت باقی میماند. در واقع روغن پارکت زودتر از لاک نیاز به استفاده مجدد خواهد داشت.
چند نکته مهم درباره لاک زدن پارکت
برای ترمیم و حفظ زیبایی و درخشندگی پارکت، لاک زدن کافی نیست. در واقع لازم است پس از لاک زدن اقداماتی را برای محفوظ نگه داشتن لاک، انجام دهید. مهمترین اقدام مراقبتی در این زمینه جلوگیری از خراشیدگی پارکت است؛ چرا که لاک پارکت مقاومت پایینی در برابر خراشیدگی دارد. بهتر است که پارکت لاک خورده را در بازههای زمانی مشخص به طور مرتب تمیز کنید.
باید بدانید که پس از انجام فرایند لاک زدن، تا یک ساعت نباید هیچ گردوغباری روی آن بنشیند. از طرفی دیگر هشت ساعت طول میکشد تا پارکت لاک خورده قابل شستشو شود. در نهایت پس از حدود 24 ساعت پارکت لاک خورده شما آماده بهرهبرداری خواهد بود و شما میتوانید وسایل دکوری و مبلمان را روی پارکت خود قرار دهید.
افزایش درخشندگی و طول عمر پارکت با زدن لاک مخصوص
لاک زدن پارکت یکی از مهمترین اقدامات مراقبتی در راستای نگهداری از این کفپوش به شمار میرود. به طور کلی باید دقت داشته باشید هر زمان که پارکت شما ظاهر خود را از دست دهد، باید از لاک مخصوص برای ترمیم آن استفاده کنید. برای اینکه از کیفیت لاک پارکت مطمئن شوید؛ بهتر است به یک فروشگاه معتبر مراجعه کنید. پارس آرای کوهستان، یکی از بزرگترین مراجع عرضه پارکت چوبی و لوازم جانبی آن است. شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه ما بهترین نوع پارکت و باکیفیتترین لاک مخصوص را بخرید.