با نصب پارکت موزاییکی، دکوراسیون داخلی منزل خود را زیباتر کنید
نصب کفپوش در تزئین دکوراسیون داخلی هر ساختمانی اهمیت بسیار زیادی دارد. پارکت چوبی یکی از پرطرفدارترین کفپوشها به شمار میرود که به روشهای مختلفی در ساختمانها نصب میشود. از جمله این روشها میتوان به شناور کردن روی زیر لایه، میخ یا پیچزدن یا بهصورت قفل و کلیک اشاره کرد. یکی از روشهای بسیار خوب برای نصب پارکت چوبی، روش موزاییکی است که با استفاده از چسب مخصوص انجام میشود. درست مانند هر روش نصب پارکت، روش موزاییکی نیز نکاتی دارد که باید به آنها توجه شود. با ما همراه باشید تا در این مطلب به بررسی روش نصب پارکت موزاییکی و نکات مهم آن بپردازیم.
منظور از پارکت موزاییکی چیست؟
پارکت موزاییکی در واقع یک روش نصب این کفپوش چوبی است که در بسیاری از مکانها به کار برده میشود. طی این روش قطعات پارکت چوبی درست مانند قطعات موزاییک روی سطح زمین قرار میگیرند. در نصب موزاییک از سیمان بهعنوان ماده چسباننده استفاده میشود، اما نصابهای کفپوش برای پارکت چوبی بهجای سیمان از نوعی چسب مخصوص استفاده میکنند.
در روش موزاییکی ابتدا سطح را کاملاً تمیز کرده و تمام ناهمواریهای آن را هموار خواهند کرد تا پس از نصب پارکت هیچ برآمدگی یا تورفتگی وجود نداشته باشد. چرا که ناهمواریها باعث از هم باز شدن قطعات پارکت میشوند و هزینه تعمیر و نصب مجدد کفپوش افزایش پیدا میکند؛ بنابراین لازم است مراحل نصب پارکت موزاییکی بهدرستی و بادقت کامل انجام شود.
نکاتی که قبل از نصب پارکت موزاییکی باید بدانید
قبل از نصب پارکت به روش موزاییکی باید چند نکته بسیار مهم را مدنظر قرار دهید. مهمترین نکته در این زمینه بررسی ناهمواریهای سطح زمین است. شما باید دقیقاً بررسی کنید که در کدام بخشهای زمین تورفتگی یا برآمدگی وجود دارد تا بتوانید آنها را از بین ببرید. بهاینترتیب سطح موردنظر کاملاً صاف شده و برای نصب و اجرای پارکت موزاییکی آماده میشود. یک نکته دیگر این است که حتماً باید تمام قطعات پارکتی که قصد نصب و اجرای آن را دارید، حتماً از دو روز قبل در محیط موردنظر برای نصب قرار دهید. بهاینترتیب قطعات پارکت از نظر دمایی با محیط هماهنگ شده و تغییر ابعاد نمیدهند.
درصورتیکه سطح موردنظر از قبل کفپوش سرامیکی یا اپوکسی داشته باشد، نیازی به صافکردن سطح آنها وجود ندارد. مگر اینکه بخشی از سرامیک یا اپوکسی کنده شده و ناهمواری ایجاد شده باشد. اما اگر سطح موردنظر برای نصب و اجرای پارکت سیمانی باشد، حتماً باید تمام سطح را برای اطمینان از عدم وجود ناهمواری بررسی کنید.
برخی دیگر از نکاتی که قبل از نصب پارکت به روش موزاییکی باید بدانید، شامل موارد زیر میشوند:
- حتماً میزان رطوبت و دمای هوای محیط موردنظر برای نصب پارکت را در نظر بگیرید
- در صورت وجود سرامیک یا کاشی بهعنوان کفپوش، حتماً مطمئن شوید که قطعات این کفپوش لق نباشند. در صورت لق بودن باید با استفاده از سیمان این مشکل را رفع کنید
- قبل از هر کاری حتماً ابعاد و متراژ محیط موردنظر برای نصب و اجرای پارکت به روش موزاییکی را اندازه بگیرید. سپس باتوجهبه ابعاد و متراژ محیط، میزان قطعات پارکت موردنیاز را تهیه کنید
مراحل نصب پارکت روی سطح موردنظر به روش موزاییکی
اولین مرحله از نصب پارکت به روش موزاییکی آمادهسازی محیط موردنظر برای نصب و اجرای پارکت است. همانطور که قبلاً اشاره کردیم باید تمام قطعات و بستههای پارکت را از 48 ساعت قبل از شروع نصب و اجرا در محیط موردنظر قرار دهید. بهترین دما برای نگهداری قطعات پارکت و نصب آنها بین 15 تا 22 درجه سانتیگراد است. از سوی دیگر رطوبت محیط باید حداقل 30 درصد و حداکثر 75 درصد باشد. درصورتیکه رطوبت محیط خارج از این بازه باشد، بهتر است قطعات پارکت را به مدت یک هفته در محیط قرار دهید. پس از گذشت یک هفته نصب و اجرای پارکت را آغاز کنید.
اگر محیط موردنظر دارای سیستم گرمایش از کف است، مطمئن شوید که گرمای کف زمین بیشتر از 28 درجه سانتیگراد نباشد. قبل از شروع نصب و اجرای پارکت تمام قطعات و تایلها را بررسی کنید و هر کدام که ایراد یا خرابی دارد را کنار بگذارید. تا جایی که ممکن است نباید از تایلهای مشابه در کنار یکدیگر استفاده کنید.
اکنون به ترتیب زیر مراحل نصب پارکت موزاییکی باید انجام شوند:
- پخشکردن چسب مخصوص بهاندازه یک یا دو ردیف
- بریدن کلیک نری تایلها در ردیف اول
- ایجاد فاصله میان تایلها و دیوار بهاندازه 8 تا 10 سانتیمتر با استفاده از گوه یا تکههای پارکت
- استفاده از اره برای بریدن قطعات پارکت
- قراردادن تایلهای ردیف بعدی با 20 تا 30 درجه در کلیک نری ردیف اول
- چفت کردن تایلهای بعدی در کلیک کناری
- استفاده از گوه یا چکش پلاستیکی برای جلوگیری از شکستن کلیکها
- نصب قرنیز پس از اتمام نصب قطعات پارکت
برای نصب پارکت موزاییکی باید از چه نوع چسبی استفاده شود؟
چسب مخصوص پارکت در نصب پارکت موزاییکی اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع این چسب مخصوص همان کار سیمان در نصب موزاییک و کاشی را ایفا میکند. باید بدانید که چند نوع چسب برای نصب پارکت بهصورت موزاییکی در بازار وجود دارد. از جمله انواع چسب مخصوص پارکت میتوان به چسب صنعتی یا تینری، چسب بر پایه اورتان، چسب خمیری بر پایه آب و چسب بر پایه حلال اشاره کرد. هر یک از این چسب ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد که شما باید باتوجهبه شرایط محیط موردنظر برای نصب پارکت، نوع مناسب چسب مخصوص را تهیه کنید.
کوهستان؛ عرضهکننده برتر پارکتهای چوبی و خدمات نصب آنها
نصب پارکت به شکل موزاییکی یکی از روش رایج اجرای این کفپوش به شمار میرود. نصب و اجرای پارکت به این روش مراحلی دارد که در این مطلب آنها را عنوان کردیم. بهطورکلی آمادهسازی محیط برای نصب پارکت بهاندازه مراحل نصب اهمیت دارد؛ چرا که در صورت عدم انجام آمادهسازی ممکن است پارکت خراب شود و به تعمیر یا تعویض نیاز پیدا کند. مجموعه کوهستان در زمینه تولید و عرضه بهترین چوبهای ساختمانی و پارکتهای چوبی سابقه درخشانی دارد. شما میتوانید از مجموعه ما باکیفیتترین پارکتها را خریدار کنید و از خدمات پس از فروش و نصب پارکت ما بهرهمند شوید.